Saxbo – 17.10.2020, Lűckendorf, Německo

Tradiční závod, tentokrát kvůli vládním opatřením a zákazu v ČR jen na území Saska, kam se na jeden den mohlo vycestovat.


Pohled na závod očima Pavla Kutka

Jedeme na sever. Za hranice našich možností. Všichni se těšíme. Poslední závod letoška. Pustí nás přes hranice ? Vlastně žádné nejsou. Nebudou se na nás mračit kvůli Covidu z Čech ? Bude Bratwurst, Weissbier ? Nezmrzneme ?
Dorážíme na místo, zapisuju kontakt na Terku, která neběží. Přijíždíme na místo. Všichni klacíkem čistí podrážku bot. Mnohdy až hystericky. Turnováci, borci z Drážďan, borci z Kotlářky. Záhy pochopíme proč. Ovce včera přesunuli na protější louku.
Poslední závod, jdu do toho naplno, po stech metrech padám. Naplno. Dnes to bude klouzat. Jednička, dvojka ťukačka. Bojuju s formátem mapy A3. Běžím, mám formu, přesně vím, kde jsem. Běžím, razím trojku a jsem v … Nevím, kde jsem. Pět minut, deset minut, měknu, turnovští kamarádi z H14 mi radí směr na čtyřku. “Je tam dole, vole” Díky. Trochu se stydím. Běžím dál. Pětka, šestka, sedmička, osma a jsem zase v …., spodní pata srázu. Zkouším kolegu. Němčinou páté třídy se ptám, kdeže to jsem. Seznamujeme se, jmenuje se Helmut, je z Drážďan a Orientierung miluje a prý to tady zná … Ok, běžím na opačnou stranu a cvakám sedmu, Helmut běží k Severnímu moři. S lezeckou vložkou dávám devítku. Nemůžu, dělám, že mapuju. Výletníci mě povzbuzují, že prý mám zabrat. Naturlich. Jedenáct, dvanáct běžím, razím cíl. Víííísledkííííí onlajn príííííí vetscher. Čistím podrážku. Nejsem DISK, SUPER ZÁVOD. Děkujeme…

Nevyhlášené a neslíbené oddílové trofeje

2. Sára Kutková, 52:25(2), +03:28
2. Matěj Kutekm 21:24(2), +00:11


Blahopřejeme Sáře Kutkové, za 2.místo v kategorii HDR

Blahopřejeme Matějovi Kutkovi, za 2.místo v kategorii H12


Oddílové výsledky naleznete zde