Veteraniáda ČR na klasické a krátké trati – 20.9 a 28.9.2020, Bystřice nad Pernštejnem a Křižánky

Vzhledem k letošním vládním opatřením se konaly obě tyto akce jen úsporně, tedy jednokolově a s omezeným počtem účastníků. Za náš oddíl se zúčastnila Romana Zabořilová.

Veteraniáda ČR na klasické trati – 20.9, Bystřice nad Pernštejnem a Křižánky

Veteraniáda ČR na krátké trati – 28.9.2020, Křižánky


Pohled na závod očima Romany Zabořilové

Mistrovství veteránů letos probíhaly odděleně od mladých. A zavítali jsme 2x na Vysočinu. Jako jediný zástupce našeho oddílu jsem se přifařila vždy do posádky ze spřáteleného TUR oddílu. Pokaždé jsme cestou vyslechli zajímavé historky zasloužilého veterána Provázka. Na klasické trati bylo už na shromaždišti nad zveřejněnou mapou ze závodu mladých jasné, že půjde hodně o volby postupů. Co já váhavá váha tady dělám? Vždyť mi rozhodnutí dává tolik zabrat. Obíhat 3km okolo po cestě nebo běžet rovně 3x přes hory, doly?
Ano prohrála jsem si to hned na postupu na jedničku. Špatná volba. A 4 min ztráty. To se těžko dohání. Ale bronz o 16s před bramborou se podařil. Jsem spokojená a šťastná.
To o mnoho víc mokřejší a blátivější byla KT v Křižánkách. A záludnosti vodních rýh a bažin pěkně promíchali pořadím. Já po 2,5min chybě na 3. kontrolu neměla ještě nic ztraceného. Ale bohužel se těch drobných chybek nasbíralo ještě dost a medaile byla fuč. Brambora tentokrát zbyla na mne. Ona ale vítězka – bývalá reproška (Iva Fagré) nandala 4 min druhé. Měli by ty reproši mít nějaké Retro repre. V kategorii D35 tomu bylo taky tak. Vyhrála současná nebo těsně nedávná eliťačka Zveřinová.
Nevadí. Štěstí při mně stálo na klasice, tak ať si medaile užijí i jiné závodnice.
Romča


Blahopřejeme Romaně Zabořilové, za 3.místo na Mistrovství ČR na klasické trati v kategorii D45


Oddílové výsledky klasiky naleznete zde

Oddílové výsledky krátké trati naleznete zde